Jump back to top

Dacia Sandero Stepway

За модела Назад към Sandero Stepway

Двигатели

 • Двигатели

  • Бензинови двигатели
   • TCe 90 S&S

   TCe 90 S&S е поредният пример за безупречната механика на групата Renault. Този трицилиндров турбо бензинов двигател с работен обем от 898 cм3 (вместимост 0,9 л), 90 к.с. и система Stop & Start, разполага с най-модерните технологии.

   Двигателят ви носи наслада от шофирането и намалява разхода на гориво и отделянето на вредни въглеродни емисии. Динамичен, икономичен и високотехнологичен, с много плавно ускоряване, TCe 90 S&S предлага най-доброто съчетание между удоволствие и разумно управление на автомобила.

  • Дизелови двигатели
   • dCi 75 S&S

   Този 1.5-литров дизелов двигател е международно признат заради своята надежност, удоволствие при управление на автомобила и отлични характеристики. Това поколение двигатели позволява на водачите да се възползват от увеличен въртящ момент за по-бързо ускорение и изпреварване.

   Тези два двигателя от 75 к.с. и 90 к.с. са оборудвани със система Stop & Start и осугуряват много нисък разход на гориво и минимални емисии на въглероден двуокис, по-ниски от 100 г/км.

   • dCi 90 S&S

   Този 1.5-литров дизелов двигател е международно признат заради своята надежност, удоволствие при управление на автомобила и отлични характеристики. Това поколение двигатели позволява на водачите да се възползват от увеличен въртящ момент за по-бързо ускорение и изпреварване.

   Тези два двигателя от 75 к.с. и 90 к.с. са оборудвани със система Stop & Start и осигуряват много нисък разход на гориво и минимални емисии на въглероден двуокис, по-ниски от 100 г/км.

  • EASY-R
   • TCe 90 S&S Easy-R и dCi 90 S&S Easy-R

   Dacia включва в своята оферта автоматизирана скоростна кутия (без педал за съединител), наречена Easy-R.
   Съчетана с бензиновия двигател TCe 90 S&S и дизеловия двигател dCi 90 S&S, автоматизираната скоростна кутия Easy-R ви предлага:
   - по-голяма лекота при управление, като сменя предавките сама и освобождава водача от необходимостта да натиска и отпуска педала на съединителя. Смяната на предавките се извършва автоматично, 
   - лесни маневри: благодарение на системата за подпомагане на потеглянето по наклон, водачът управлява потеглянето по наклон напълно безопасно и без никакво усилие. Благодарение на автоматизираната скоростна трансмисия автомобилът се придвижва бавно напред и назад, когато водачът отпусне педала на спирачката, което позволява лесно движение в колона по време на задръстване, осъществяването с лекота на деликатни маневри (успоредно паркиране, маневриране в паркинг) и предотвратява движението на автомобила назад, когато е под лек наклон,
   - 5-степенна за версия бензинов двигател и 6-степенна за версия дизелов двигател,
   - намален разход на гориво: автоматизираната скоростна кутия предлага комфорт и разумно управление на автомобила,
   - истински комфорт при шофиране както в града, така и на по-далечни разстояния,
   - атрактивна цена.