Jump back to top

Dacia Dokker

За модела Назад към Dokker

Технологии

Голям избор от двигатели

Dokker предлага бензинови и дизелови двигатели отговарящи на разнородните нужди на водачите в различни страни и при всякакви пътни условия.

На разположение са два бензинови двигателя : надеждният, доказан и на добра цена 1.6 MPI и съвсем новият бензинов турбо двигател с директно впръскване TCe 115, по-мощен и с по-ниски разходи за експлоатация.

Предлагат се две версии на дизеловия двигател 1.5 dCi, пожънал международен успех със своите характеристики и надеждност. Версиите му dCi 75 и dCi 90 носят етикета Dacia еco2, гаранция за нисък разход на гориво и ниско ниво на отделяни емисии CO2 : 4,5л. и 118г/км.

TCe 115, двигател от ново поколение

Съвременен

Dokker TCe 115 : най-добрата инженерна технология на групата Renault. Това е нов бензинов турбо двигател с обем 1.2 л, директно впръскване, 4 цилиндъра и 16 клапана, който комбинира мощност, удоволствие от шофирането, нисък разход на гориво и ниско ниво на въглеродни емисии.

Икономичен и екологичен

С двигателя TCe 115 експлоатационните разходи на Dokker са под контрол. Максималният разход на гориво е 6,2 л/100 км, а емисиите CO2 са 140 г/км*. За да има тези характеристики, двигателят TCe 115 използва множество ефикасни и достъпни технологии, които са насочени към подобряване на използваемата му мощност и към понижаване на неговия отпечатък върху околната среда.

Конкретни ползи за собственика: икономия на гориво и по-ниски такси свързани с отделяните емисии CO2.

Приятен за управление

Удоволствието от шофирането преди всичко! Снабден с TCe 115, Dokker си осигурява пъргав, мощен и динамичен двигaтел, с нужните възможности за ускорение. Въртящият момент от 190 Nm се постига само при 2 000 об/мин.

Шумът на двигателя е овладян, което осигурява повече комфорт, спокойствие и по-малко умора.

* Разход на гориво и емисии СО2, хомологирани според действащия регламент